Krém má zmierňujúce, regeneračné a zjemňujúce vlastnosti.
Chráni pokožku od agresívneho vplyvu vonkajších faktorov.
Dopĺňa ochrannú tukovú bariéru pokožky a upevňuje pojivo vo vnútri bunky spodných vrstiev epidermy.
Je účinný proti starnutiu, zmierňuje zápaly, urýchľuje proces zaceľovania, podporuje správne zvlhčenie pokožky, upokojuje podráždenia.
| Objednací kód |
Pro2 |
| Objem |
100g |
| Dostupnosť tovaru |
skladom |
| Doprava |
viac info tu |
Zloženie:
Mandľový olej, propylén glykol, vitamín E
Aktívne zložky
Sladký mandľový olej (Prunus Amygdalus Dulcis)
Zjemňujúce, zvlhčujúce, zmasťujúce účinky. Rýchlo sa vstrebe a prejavuje sa podobne ako prírodné kožné tuky.
Olivový olej
Má zjemňujúci účinok, špeciálne odporúčaný pre jemnú pokožku.
Alantoín
Kryštalický produkt proteínového metabolizmu, ktorý sa vyskytuje pri intenzívnom delení buniek sprevádzajúce rast tkanív. Stimuluje delenie buniek a ich rast. Pre kozmetické účely sa získava z koreňa kostihoja (Symphytum officinale), z kôrky gaštana a obilných výhonkov. Táto netoxická a nealergénna zlúčenina stimuluje regeneráciu pokožky, podporuje zaceľovanie poškodených tkanív, zjemňuje epidermu a odstraňuje mozole. Má upokojujúci a utišujúci účinok.
Glycerol
Jedna zo zložiek prírodného zvlhčujúceho faktora. Látka má hygroskopické vlastnosti, to znamená, že naväzuje častice vody. Patrí medzi najstaršie zložky používané na hydratáciu pokožky. Dostáva sa do spodných vrstiev epidermy, a tam uchováva vodu asi 24 hodín. Napomáha v procese degenerácie dezmozónov (priľahlé spoje buniek), ktorý podporuje odstránenie zrohovatených odumretých epidermických buniek. Nezdegradované dezmozóny naväzujú korneocity (bunky najvrchnejšej lúpajúcej sa zrohovatenej vrstvy pokožky), tým brzdia správny proces exfoliácie.
Bambucké maslo
Surový materiál, ktorý sa získava z tuhej časti ovocia, má blízko k tukovej vrstve epidermy, keďže upevňuje pojivo vo vnútri buniek zrohovatenej vrstvy kože. Napomáha procesu uzdravovania pokožky. Slúži ako prírodná ochrana proti UV žiareniu. Má upokojujúce vlastnosti a slúži tiež na zmastenie pokožky.
Sensiva S.C. 50
Alkyl derivát glycerolového éteru. Prejavuje sa ako účinná baktériostatická látka, hlavne vo vzťahu ku grampozitívnym baktériám. Má hygroskopické vlastnosti, podobné vlastnostiam glycerolu, a teda disponuje zvlhčujúcim účinkom. Zmasťujúci účinok (podobne ako myristol). Podporuje vstrebávanie kozmetických prípravkov.
Rastlinný skvalan (fytoskvalan)
Skvalan je jeden zo základných tukových zložiek zrohovatenej vrstvy pokožky. Avšak, má malú odolnosť voči faktorom v ovzduší. Hydrogenáciou sa získava stabilný, bezfarebný olej skvalana. Skvalan je veľmi kompatibilný s prírodnými kožnými tukmi.
Avokádový olej
Bohatý na vitamíny, skvalen, fytosteroly. Ľahko preniká do pokožky, pričom sa preukážu jeho regeneračné a zmierňujúce vlastnosti. Zároveň chráni pred slnkom.
Vitamín E
Antioxidant z tokofenolovej skupiny, bojuje proti voľným radikálom, dobre sa dostáva do pokožky a poskytuje jej výživu. Redukuje precitlivenosť na UV žiarenie. Spomaľuje starnutie buniek, podporuje reguláciu vody v epiderme a derme, mäkkosť a elasticitu pokožky. Taktiež podporuje mikrocirkuláciu vo vlásočnicových žilkách v derme.
D-pantenol
Predchodca vitamínu B5, má zvlhčujúce vlastnosti, protizápalový a upokojujúci účinok. Podporuje proces zaceľovania. Zintenzívňuje účinok ostatných zvlhčujúcich zložiek a dokonca napomáha aj zvlhčeniu zrohovatenej vrstvy kože.
Polyquaternium 7
Veľmi jemná látka so sekundárnym zmasťujúcim účinkom, eliminuje ťah v pokožke, drsnosť a zanecháva ju dlhodobo hydratovanú.